16 Şubat 2012 Perşembe

Android ADB.exe Hatası


          Bu aralar Android adb server not found hatasını çok görür oldum.Ben de aynı hatayı yaşadım ve çözümü sizlerle paylaşmak istedim.

           "The connection to adb is down, and a severe error has occured.You must restart adb and Eclipse.Please ensure that adb is correctly located at 'C:\PROGRA~1\Android\android-sdk\platform-tools\adb.exe' and can be executed." hatası ile karşılaştıysanız.Doğru yerdesiniz.Şimdi birlikte bu hatayı çözmeye çalışalım.

           Öncelikle adb'nin ne olduğundan bahsetmek istiyorum.Android Debug Bridge , Android SDK ile birlikte gelen ve Androide uygulama yükleme ya da kaldırma gibi önemli işlemlerin gerçekleştirildiği komutları  bulunduran bir köprüdür.Bazı durumlarda ( projemizi her çalıştırdığımızda emülatörün tekrar açılması ya da adbyi tanımama ) bu köprüde bağlantı hataları gerçekleşerek bizim sinir katsayımızın artmasına sebep olabilir.adb'yi bu durumdan kurtarmak için ilgili dosyaya gidip adb.exe 'yi açmamız da hiçbir şeyi değiştirmez.Çünkü windowsun komut satırı bikaç saniyeliğine açılır ve kapanır.abd.exe'yi command prompt'tan (ms-dos komut istemi) çalıştırabiliriz.

       Aldığımız hata command prompt üzerinden abd.exe'yi kill edip star ettikten sonra çözülecektir.Bunun için command prompt üzerinde C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools klasörüne kadar inmek gerekir.Bu işlemleri aşama aşama anlatsak daha iyi olur.

1.command prompt'u açtıktan sonra C:\Users\ozge > şeklindeki klasöründen geri  C klasörüne doğru gitmemiz gerekir.Oyüzden cd.. komutunu kullanırız.
C:\Users\ozge >cd..

2.Tekrar aynı işlemi uygulayıp C:\Users >cd.. diyerek C:\ ye kadar gittikten sonra C:\dir  ile C nin içindeki klasörleri izleyebiliriz.Bu klasörlerin içinde Program Files 'ın olduğunu görmüş oluruz.

3.C:\cd Program Files dersek ilgili klasörün içine  girmiş oluruz.

4.cd ile klasörlerin içine girerek ,dir ile de bu klasörlerini içindeki dosyaların ve klasörlerin isimlerini izleyerek adım  adım  C:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools 'a kadar ilerleriz.

5.Platform tools 'un içine girdikten sonra artık adb kill-server ile adb'nin çalışmasını bitiririz.

6.Daha sonra adb start-server ile tekrar başlatırız.



Eğer  Command prompt'ta kill serverdan sonra adbyi start yaptığımızda ACK yollamıyorsa ve "ADB server didnt ACK" hatası verip, eclipse i başlatınca da "Marker id 1461 not found." diyorsa.Ozaman görev yöneticisinden adb.exe yi bitirmemiz gerekir.

Özge ATASEVEN

4 yorum:

  1. Windows kullanan masum java geliştiricisinin kaderi

    YanıtlaSil
  2. Çok yararlı bir paylaşım olmuş

    YanıtlaSil
  3. özgecim adb exe yi tıkladığımda açılıp tekrar hızlı yazılar geldikten sonra kapanıyor.win7 32 kullanıyorum ne yapabilirim?

    YanıtlaSil